Odkryj zdolności antyoksydacyjne wybranych kaw, herbat i naparów ziołowych

  • Posted on: 11 February 2017
  • By: UMB
Nazwa Uczelni: 
Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
Nazwa jednostki realizującej projekt (wydział, jednostka): 
Wydział Farmaceutyczny z Oddziałem Medycyny Laboratoryjnej, Zakład Chemii Medycznej
Rodzaj imprezy: 
doświadczenie
Udział publiczności: 
z aktywnym udziałem
Opis imprezy: 
Uczestnicy zajęć będą mogli samodzielnie zbadać zdolności antyoksydacyjne kawy, kilku rodzajów herbat oraz naparów ziołowych. Oznaczenia przeprowadzone będą metodą spektrofotometryczną z zastosowaniem syntetycznego wolnego rodnika DPPH.
Odbiorca imprezy: 
szkoły średnie
Limit uczestników: 
10 osób
Miejsce imprezy (miasto, ulica, sala): 
Zakład Chemii Medycznej, Collegium Primum, ul. Mickiewicza 2a
Data imprezy: 
18.05.2017
Godzina: 
12:30
Czas trwania: 
2 x 45 minut
Dostępność imprezy: 
po uprzednim potwierdzeniu telefonicznym
Osoba prowadząca: 
dr hab. Iwona Radziejewska
Osoba do kontaktu (imię i nazwisko, telefon, e-mail): 
dr hab. Iwona Radziejewska, tel. 857485675, e-mail: iwona@umb.edu.pl