Kolorowy świat biochemii – od pirogalolu do purpurogaliny

  • Posted on: 27 February 2017
  • By: UWB2
Nazwa Uczelni: 
Uniwersytet w Białymstoku
Nazwa jednostki realizującej projekt (wydział, jednostka): 
Wydział Biologiczno-Chemiczny, Instytut Biologii
Rodzaj imprezy: 
warsztat
Udział publiczności: 
z aktywnym udziałem
Opis imprezy: 
Izolacja enzymów z komórek warzyw – nigdy tego nie robiłeś? Nic straconego! Przyjdź! Spróbuj! Zobacz na własne oczy! My organizujemy warsztat pracy, Ty robisz resztę! Udowodnij, że istnienie enzymów można pokazać w kolorowy sposób!
Odbiorca imprezy: 
wszyscy zainteresowani
Limit uczestników: 
14
Miejsce imprezy (miasto, ulica, sala): 
Białystok, Kampus UwB, ul. Ciołkowskiego 1J, Instytut Biologii, s. 2083
Data imprezy: 
22.05.2017
Godzina: 
09:00
Czas trwania: 
45 min.
Dostępność imprezy: 
po uprzednim potwierdzeniu wiadomością e-mail
Osoba prowadząca: 
dr Magdalena Siemieniuk, mgr Urszula Czyżewska, Aneta Zambrzycka
Osoba do kontaktu (imię i nazwisko, telefon, e-mail): 
Aneta Zambrzycka, tel.: (085) 738 84 01, e-mail: a.zambrzycka@uwb.edu.pl